В студените месеци е най-важно да засилим имунитета си и да успеем

...
В студените месеци е най-важно да засилим имунитета си и да успеем
Коментари Харесай

Защо и как да я приемаме клеева тинктура

В студените месеци е най-важно да засилим имунитета си и да успеем да се защитим от грип и настинки.

Днес ще ви разкрием по какъв начин се прави домашна клеева смес, защо е подобаваща и по какъв начин да я използваме, с цел да извлечем най-голяма изгода от лечебните ѝ свойства:

Нужни са ви 30 г пчелен клей /прополис/ и 100 мл алкохол. За ваше облекчение може да замразите клея във фризер за по-лесно настъргване и се залива с алкохола. Съхранява се 6 дни на мрачно и ветровито място и след прецеждане вашата смес е подготвена.

Приема се по половин чаена лъжичка, разтворена във вода, или друга течност за покачване на имунитета.

При силна хрема и ангина, както и за облекчение признаците при синузит е хубаво да поставите във всяка ноздра за няколко минути по едно памучно тампонче напоено с тинктурата.

При гнойна ангина най-добри лечебни качества на тинктурата може да извлечете посредством гаргари. Течността, която ви е нужна, се подготвя от 50 мл от тинктурата и 100 мл вода за предпочитане преварена.

При високо кръвно налягане може да приемате по 3 пъти дневно по 20 капки, разтворени във вода или мляко, написа Gotvach.bg.

Тинктурата може да се употребява при лечение на гъбички по ноктите. Необходимо е единствено няколко пъти да се намазват с тинктурата, без да се разрежда и по-късно да избягвате най-малко 1 час мокрене на ноктите. Също по този начин тя лекува и акне.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР